Waldemar Torenstra lijdt pijn voor Vechtershart

27 augustus 2015 12:27 | tv-serie | Door Televizier

© RVDA / VPRO

Waldemar Torenstra krijgt veel te verduren in de nieuwe dramaserie Vechtershart. De blonde acteur die een K1-kampioen speelt, heeft na vele vechtscènes wel wat pijntjes opgelopen.

Sophie Hilbrand, vrouw van de acteur, vertelt in De Telegraaf dat ze te doen heeft met haar man: “Soms werd Waldemar wel driemaal per nacht kermend van de pijn wakker”.

Geen stand-in

Dit houdt Waldemar Torenstra niet tegen, sterker nog: het idee voor de serie was een idee van de acteur zelf. “Waldemar doet al jaren aan kickboksen en had het idee om deze serie te maken”, vertelt Sophie. “Door de manier waarop de serie is gefilmd, was het niet mogelijk om gebruik te maken van een stand-in. Hij vecht natuurlijk met professionals en die trappen niet dóór zoals in een wedstrijd, maar ze raken hem natuurlijk wel.”

Acteren en kickboksen

Het is een serie die Waldemar aan het (vechters)hart ligt: “Vechtershart is de serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen. Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers, en hun vader”, vertelt de vechtersbaas.

Benja Bruijning

Waldemar speelt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen die na vier jaar gevangenisstraf door een geweldsdelict, vrijkomt. Ook zijn jongere broer, David Roest (Benja Buijning), was erbij betrokken. In tegenstelling tot Nick, heeft hij zijn leven helemaal op orde als welgestelde advocaat. Door iedere dag in de sportschool van zijn vader te trainen, probeert Nick zich terug te knokken naar de top van de vechtsport.

Naast Waldemar en Benja hebben Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie.

Vechtershart is vanaf 22 november iedere zondag te zien op BNN op NPO 3.

Lees ook:
Sophie Hilbrand ligt in de kreukels

Meer over