Walt zorgt voor waardig slot van de serie Breaking Bad

De VPRO is toe aan de veelbesproken laatste aflevering van Breaking Bad. Walt (Bryan Cranston) is niet van plan in zijn hutje in de bergen te gaan zitten wachten op de dood.

Het is tijd om de erfenis van zijn kinderen veilig te stellen. Het is maar goed dat de vijfde reeks van Breaking Bad (en de hervatting daarvan) begon met een flash forward.Zo wisten de fans bij voorbaat dat de serie niet als een nachtkaars zou uitgaan. Want daar zag het de afgelopen week wel naar uit.

Slot

Op de vlucht voor de politie was de doodzieke Walt de bergen in gevlucht, waar hij zijn laatste dagen leek te moeten slijten in een verlaten hutje. Maar vanavond stort hij zich op zijn laatste missie: ervoor zorgen dat zijn familie niets tekortkomt.

Goed slot

Breaking Bad is een serie met vijf succesvolle seizoenen. De seizoensfinale die zaterdag op tv te zien is, was in september 2013 al op de Amerikaanse buis te bewonderen. Iedereen leek toen erg tevreden met het slot dat aan deze serie geschreven is. Een waardig einde van een monumentale serie dus. Dat is vaak zat heel anders. Zo waren fans van How I Met Your Mother verbolgen over de enorme twist die de allerlaatste aflevering van de serie in zich had.

De laatste aflevering van Breaking Bad is te zien op zondag 11 mei om 23:00 uur op Nederland 3.

Meer over:

Reageren