Was de seizoensfinale van Game of Thrones 4 de moeite waard?

Zondag werd in de Verenigde Staten de laatste aflevering van het vierde seizoen van Game of Thrones uitgezonden. 7,1 miljoen Amerikanen gingen er eens goed voor zitten. Een record.

Kijkers die de laatste aflevering nog niet gezien hebben, kunnen dit artikel het beste even overslaan.

In Game of Thrones wordt in bijna iedere aflevering wel een belangrijk personage op gruwelijke wijze afgeslacht. En deze aflevering was geen uitzondering. Dit keer had Tywin Lannister een bijzonder slechte dag. Op het toilet nog wel en er was vast geen kijker die dat erg vond. Ook The Hound moest het ontgelden, hij werd tot zijn grote frustratie verslagen door een vrouw, de uit de kluiten gewassen Brienne.

The Hound

Arya, die toch al een tijdje optrok met de bruut The Hound, zag het onbewogen aan. Keihard, die meid. Heel af en toe is er een glimp van warmte te zien in Game of Thrones, dit keer tussen de broertjes Lannister waarbij Jaime zijn broertje Tyrion van een wisse dood redde. Een opluchting voor iedereen die van de goedgebekte Tyrion houdt.

Weinig Nederlandse actie dit keer. Het enige wat Melisandre (Carice van Houten) deed, was een steelse blik werpen op Jon Snow, en dat kan nooit veel goeds betekenen voor de toekomst van de lieve Jon. Michiel Huisman (en zijn achterwerk) ontbraken helaas helemaal in deze aflevering.

Geen Red Wedding

Al met al bood het seizoensslot van Game of Thrones niet het spektakel dat menigeen misschien had verwacht. Er waren geen Red Wedding-achtige taferelen, waarin een hele familie in een klap werd uitgeroeid. Deze finale ging iets subtieler te werk. Maar daar kunnen we mee leven. Het grootste probleem is dat we nu weer een heel jaar moeten wachten op seizoen 5....

De acteurs zijn ondertussen met vakantie, misschien moeten we hetzelfde gaan doen.

Meer over:

Reageren