Wie is wie in Cold Feet?

14 februari 2018 13:15 | tv-serie | Door Televizier

© ©Big Talk Productions

Vijf alledaagse vijftigers uit Manchester beleven opnieuw gewone en ongewone dingen in een nieuw seizoen van de Britse dramaserie Cold feet. Tussendoor valt er weer heel wat te lachen en huilen met …

1. Adam Williams (James Nesbitt)
Een goede band met zijn tienerzoon Matt, een luxe appartement in Manchester en een nieuwe vriendin, zijn voormalige hospita Tina. Je zou denken: die Adam (49) (in het midden op de foto) heeft zijn schaapjes wel op het droge. Maar Adam zou geen Adam heten, wanneer hij toch niet naar meer zou verlangen. “Wil Adam optimaal functioneren, dan moet er wel iets van gevaar, schuldgevoel of zelfhaat in de lucht hangen”, zegt James Nesbitt.

2. Karen Marsden (Hermione Norris)
Nu of nooit. Daar draait het dit seizoen om voor Karen (49) (rechts op de foto), die op het punt staat haar eigen uitgeverij te lanceren. Thuis wachten echter nog veel grotere uitdagingen met opstandige tweelingdochters Ellie en Olivia (nu allebei 17). “Het wordt flink aanpakken voor Karen”, belooft Hermione.

3. David Marsden (Robert Bathurst)
David (57, voor de tweede keer gescheiden) voelt zich verschrikkelijk eenzaam. Durft hij de deur op een kier te zetten voor een nieuwe liefde wanneer hij zakenvrouw Nikki ontmoet? “Wacht maar af”, zegt Marsden (2de van links) geheimzinnig. “Zoals altijd schuilt er een addertje onder het gras.”

4. Pete Gifford (John Thomson)
“Het plot over de depressie van Pete (49) (derde van rechts) vorig seizoen heeft mij én Pete de ogen geopend,” zegt Thomson. “Ik weet nu veel meer over psychische aandoeningen bij mannen van middelbare leeftijd dan ooit tevoren. Pete op zijn beurt is tot het inzicht gekomen dat geld ook niet alles is. Werken met ouderen is nu echt zijn roeping geworden.”

5. Jenny Gifford (Fay Ripley)
“Petes depressie heeft een schaduw over zijn huwelijk met Jenny (48) (2de van rechts) geworpen”, zegt Fay. “Jenny zit gewoon nog met heel veel vragen. En zo ontstaan irritaties. Trouwens: óók met Karen. Jen voelt zich buitengesloten wanneer Karen veel meer met Tina omgaat. Ach ja, volwassenen zijn nu eenmaal soms net kinderen.”

Cold Feet, donderdag - 22.35 • NPO 3