Wilfred de Bruijn presenteert nieuwe VPRO-serie Op Zoek Naar Frankrijk

23 februari 2016 11:00 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot YouTube Le Figaro

De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn gaat aan de slag voor de VPRO. Vanaf 20 maart presenteert hij de nieuwe serie Op Zoek Naar Frankrijk. 

Wilfred de Bruijn werd in 2013 opeens een bekende Nederlander. Nadat hij slachtoffer werd van homogeweld in Parijs plaatste hij een foto van zichzelf op Facebook. Hier stond de Parijzenaar zwaar toegetakeld op. Dit kiekje zorgde ervoor dat hij in één klap bekend werd. 

Welbespraaktheid

De VPRO was gelijk onder de indruk van Wilfred. "In de media-optredens die volgden viel hij op door zijn welbespraaktheid, humor, zelfrelativering en grote kennis van Frankrijk", zegt de omroep dinsdag. "Reden voor ons om met hem deze serie over Frankrijk te maken." 

De ziel van Frankrijk 

In de zesdelige-reeks gaat Wilfred met een scherpe blik en humor de ziel van Frankrijk ontrafelen. Het beeld dat vakantiegangers hebben van Frankrijk klopt van geen kant. De Fransen kampen namelijk met werkloosheid, aanslagen en een grote politieke verdeeldheid. Hij ontdekt achter de clichés een intrigerend land vol tegenstellingen.

Op Zoek Naar Frankrijk is op 20 maart te zien op NPO 2. 

 

Meer over