X-Files bedenker Chris Carter komt met nieuwe serie

14 juli 2014 10:45 | tv-serie | Door Televizier

Chris Carter, de bedenker van The X-Files, gaat exclusief voor internetbedrijf Amazon een nieuwe tv-serie maken die alleen online te zien zal zijn. 

De nieuwe serie, The After getiteld, gaat over een groep mensen die door een geheimzinnige gebeurtenis met elkaar verbonden worden. 

Na twintig jaar wachten

Chris Carter (56) heeft zin in de nieuwe serie, al was het maar omdat hij naar eigen zeggen al twintig jaar met het idee rondloopt. Het idee voor The After ontstond toen Carter hoorde over een incident in Los Angeles eind jaren tachtig. Iemand gooide een doos spijkers leeg op de snelweg waardoor de miljoenenstad volledig tot stilstand kwam. Uitgangspunt van The After wordt een soortgelijke "doos met spijkers", zij het met een bovennatuurlijke ondertoon.  

Geïnspireerd door Dante's Inferno

Voorlopig mag Carter acht afleveringen van de serie maken, maar hij heeft al laten doorschemeren er het liefst 99 te willen maken. Een bewuste keuze, omdat Carter zich voor de reeks onder meer heeft laten inspireren door de literatuurklassieker Dante's Inferno dat ook 99 delen telt. 

The After is vanaf begin 2015 te zien. Dus alleen bij Amazon.com. Wie weet heeft het Amerikaanse online warenhuis tegen die tijd ook een dependance in Nedderland. 

In Amerika wordt de ene na de andere serie aangekondigd die exclusief voor online kijkers te zien zal zijn. In Nederland worden de zaken minder groots aangepakt, maar onlangs kondigde Videoland aan met Zwarte Tulp ook een echte poging te wagen

Meer over