Zesde reeks Downton Abbey op 31 oktober van start

18 Oktober 2015 09:57 | tv-serie | Door Televizier

© ITV

Downton Abbey is terug. Het zesde en laatste seizoen van het Britse kostuumdrama rond de familie Crawley gaat zaterdag 31 oktober van start op NPO 2. 

Daarmee zit de KRO-NCRV de Britse zender ITV op de hielen: de nieuwe reeks Downton Abbey ging daar pas op 20 september van start.

Zesde reeks Downton Abbey

De familie Crawley heeft in de afgelopen zes series het nodige meegemaakt. Van wereldgebeurtenissen als het zinken van de Titanic en de WO I tot het verlies van familieleden en geliefden. Ook de laatste reeks belooft voor heel wat hoofdbrekens te zorgen. Inmiddels is het 1925 en de dagen van de Britse aristocratie lijken geteld. Goede vrienden van de Crawleys, de Darnleys, zijn genoodzaakt om hun landgoed te verkopen. Ook Robert Crawley heeft financiële zorgen. Hij staat onder grote druk om flink in hun personeel te snijden.

Huwelijksperikelen

Op het persoonlijke vlak is er ook voldoende mis. Carson is bezorgd dat mrs. Hughes twijfelt aan hun voorgenomen huwelijk en voor Anna en Bates komt het uur U dichterbij. Daarnaast krijgt lady Mary Crowley te maken met een ongenode gast uit haar verleden die haar behoorlijk voor het blok zet. 

Maggie Smith is ook van de partij

En uiteraard mag Dame Maggie Smith niet ontbreken als de onvolprezen Violet, gravin van Grantham. Afgelopen maart maakte de 80-jarige actrice bekend dat ze hoe dan ook na seizoen zes wilde stoppen omdat haar personage toch echt te oud werd: "Ik moet onderhand 110 zijn in Downton." 

Meer over