Ziekenhuisserie The Good Doctor krijgt tweede seizoen

De Amerikaanse serie The Good Doctor, die momenteel op RTL 4 te zien is, krijgt een tweede seizoen. Televisiezender ABC heeft een tweede reeks besteld van de ziekenhuisserie.

The good doctor scoort buitengewoon goed in de Verenigde Staten met gemiddeld 9,8 miljoen kijkers. Het is daarmee de op één na best bekeken serie op ABC. Ziekenhuisseries zijn populair, want alleen Grey’s anatomy heeft nog hogere kijkcijfers.

Kijkcijfers

De eerste aflevering van The good doctor werd in Nederland goed ontvangen. 1 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering over dr. Shaun Murphy. Daarna kelderde het aantal kijkers en leverde het programma aflevering een kwart aan kijkcijfers in. Naar de meest recente aflevering van 5 maart keken maar 675.000 mensen, het is dus nog maar de vraag of het tweede seizoen in Nederland op primetime te zien zal zijn.

The good doctor

In de serie verhuist de jonge autistische arts Shaun Murphy van het platteland naar San Jose om daar zijn specialisatie tot chirurg af te ronden. Zijn nieuwe collega’s zijn sceptisch vanwege zijn autistische stoornis. Freddie Highmore speelt de rol van de autistische arts in opleiding, andere rollen zijn weggelegd voor Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez, Chuku Modu, Beau Garrett, Hill Harper, Richard Schiff en Tamlyn Tomita.

Lees ook: Waar kennen we Freddie Highmore ook alweer van?

Meer over: