Moordenaar in een gestolen Mercedes

Ziggo-tip: Mr Mercedes

2 januari 2020 11:07 | tv-serie | Door Richard Roosenboom

Een pas gepensioneerde detective kan een oude zaak niet loslaten. Hij probeert de moordenaar te pakken die met een gestolen Mercedes zestien mensen doodreed.

Een auto kan een dodelijk wapen zijn, zo veel is duidelijk in de thrillerserie Mr. Mercedes. Centraal staat een psychopathische moordenaar, die met een gestolen Mercedes dood en verderf heeft gezaaid: maar liefst zestien mensen overleefden een opzettelijke aanrijding met hem niet.

Pensionado op dreef

Twee jaar na deze slachtpartij is Bill Hodges de zaak nog niet vergeten. De rechercheur is weliswaar net met pensioen, maar is nog altijd van plan om de verantwoordelijke psychopaat in de kraag te vatten. Hij begint zijn eigen onderzoek. Met gevaar voor eigen lijf en leden, want de moordenaar heeft wel zin in een kat-en-muisspel met de detective.

Stephen King is het brein achter Mr Mercedes. De thrillerschrijver heeft talloze boeken op zijn naam, waarvan sommige echte filmklassiekers werden. Onder meer It, The shining en Carrie zijn aan zijn brein ontsproten.

Vanaf 4 december op Ziggo.

Meer over