Vanaf 4 juni op Ziggo

Ziggo-tip: Succession

2 juni 2018 22:00 | tv-serie | Door Jorien Slager

© CRAIG BLANKENHORN
Een oude mediamagnaat begint volgens zijn vier kinderen steeds minder goed te functioneren. Ze plannen een machtsgreep, maar wie moet de oude baas opvolgen?
Logan Roy is een begrip in de mediawereld. Maar de zakenman begint op leeftijd te raken en de beslissingen die hij neemt worden steeds minder logisch. Zijn kinderen beginnen zich zorgen te maken, over hun vader en over het familiebedrijf. Logisch voor hen lijkt om de oude Logan met pensioen te sturen en zelf het heft in handen te nemen.

Machtsstrijd

Er doemen meteen twee problemen op: de oude baas heeft helemaal geen zin om zich achter de geraniums te laten dirigeren. En verder is het helemaal niet duidelijk wie van de vier de nieuwe CEO van het bedrijf moet worden. De drie zoons en de dochter (bij elkaar uit drie huwelijken) hebben daar allemaal zo hun eigen mening over. Een machtsstrijd in de familie breekt uit.

Mooie cast

De makers hebben een mooie cast weten te regelen voor deze tiendelige dramaserie. De hoofdrol van Logan Roy komt voor rekening van Brian Cox, een acteur die al een halve eeuw te zien is in grote films als Try en X2 en series als War & peace en Deadwood. Verder is Kieran Culkin een opvallende naam. De broer van Home alone-ster Macauley speelt een van de zonen.

Vanaf 4 juni op Ziggo.