Zwarte Tulp geschrapt op woensdag

23 Februari 2017 13:18 | tv-serie | Door Televizier

© Govert de Roos / RTL

RTL 4 haalt de serie Zwarte tulp weg van de woensdagavond. Het tweede seizoen van de dramaserie over de concurrerende bloemenfamilies scoorde bijzonder matig en wordt daarom verbannen naar de zaterdagnacht.

Tot nu toe werd Zwarte tulp op primetime (21.30 uur) woensdagavond uitgezonden. Daar begon het nog redelijk met 870.000 kijkers, maar al bij aflevering twee stortte de boel genadeloos in en keken nog maar 574.000 mensen. Daarna is het niet meer beter geworden, gisteren trok Zwarte tulp 579.000 liefhebbers.

Herhalingen Dubbeltje op zijn kant

En dus wordt de serie verplaatst naar zaterdagnacht om 0.25 uur. Er zijn nog vier afleveringen Zwarte tulp over, de eerste nieuwe aflevering is op zaterdag 4 maart te zien. Op woensdag worden de komende weken herhalingen van Een dubbeltje op zijn kant uitgezonden.

Flop

Het floppen van Zwarte tulp is een klap voor RTL 4, dat de laatste maanden sowieso kampt met mindere kijkcijfers. Vorig jaar trok Zwarte tulp, met topacteurs als Anna Drijver en Huub Stapel nog gemiddeld 1,1 miljoen kijkers. Toen werd de serie op zondagavond uitgezonden.

 

Update woensdag 1 maart:
RTL laat weten dat Zwarte tulp voortaan ook op de donderdagavond van RTL 8 te zien is, op een iets normaler tijdstip: 22.30 uur.

Meer over