Nieuwe rol

Diederik Ebbinge speelt hoofdrol in nieuwe komische serie Jos

25 april 2022 10:11 | tv-series | Door Esther Hut

© AVROTROS

Na De Luizenmoeder kunnen we binnenkort weer genieten van Diederik Ebbinge. Hij speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe komische dramaserie Jos.

Ebbinge speelt de goedaardige Jos die voor iedereen klaarstaat. Zijn naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje anders is maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan?

Heftige climax

Het wordt hem namelijk niet makkelijk gemaakt. Zijn ex-vrouw wil hem zijn dochters ontnemen, zijn nieuwe liefde Esther gaat stelselmatig zijn grenzen over, beste vriend Bert is er niet op het moment dat Jos hem het hardst nodig heeft, zijn oudste dochter Claire vertrekt naar Amerika om een eigen leven op te bouwen, dochter Maxime is emotioneel onbereikbaar en de lijst gaat maar door. Al deze stress bouwt zich op in Jos en uit zich plotseling in een heftige climax.

Lies Visschedijk en Pierre Bokma

Naast Diederik Ebbinge zijn er nog meer bekende namen die hun opwachting maken in de serie. Onder andere Lies Visschedijk, Pierre Bokma en Camilla Siegertsz hebben een grote rol in de serie te pakken.

Jos bestaat uit tien afleveringen en is vanaf 22 mei iedere zondag te zien om 21:10 uur op NPO 3

Meer over