Prangende tv-vraag: hoe komt Smurfin in het smurfendorp terecht?

In het Smurfendorp moet Smurfin het als een van de weinige vrouw zien te rooien tussen allerlei macho smurfen. Maar hoe kwam de langharige blondine daar terecht?

Er zijn twee versies die het ontstaan van Smurfin verklaren, maar in beiden is Gargamel, de aarstvijand van de kleine blauwe mannetjes in het bos, de boosdoener. In de originele strips uit de jaren 60 maakt Gargamel Smurfin met de bedoeling jaloezie en onigheid te creeëren onder de smurfen. Want één vrouw tussen allemaal smurfen vol testosteron is natuurlijk vragen om problemen.

Plastic smurfery

Het plan van Gargamel mislukt omdat Smurfin in eerste instantie helemaal niet aantrekkelijk is. Ze heeft donker haar en een grote neus en de smurfen vinden haar maar een irritant stuk vreten. Grote Smurf heeft medelijden en past 'plastic smurfery' toe bij Smurfin. En zo wordt ze de wild aantrekkelijke blondine in het frivole jurkje op hakken die we allemaal zo goed kennen. Door zijn ingreep slaagt het originele plan van Gargamel bijna alsnog omdat iedere Smurf in het dorp wel kleine smurfjes wil maken met Smurfin.

Blauwe klei

De tekenfilms uit de jaren tachtig hebben een iets afwijkende verklaring voor de aanwezigheid van Smurfin. Daarin stuurde Gargamel Smurfin naar het smurfendorp als spion en saboteur. Hij sprak de volgende vloek over haar uit: ‘een magisch blok blauwe klei, een beetje ‘sugar and spice, but nothing nice’, een gram krokodillentranen, een half pakje leugens, een snufje eksterpoeder en de hardste steen voor haar hart.’

Seksbom

Smurfin doet haar uiterste best om de smurfen dwars te zitten en komt vanwege haar spionagepraktijken zelfs in de smurfenrechtbank terecht. Ondanks alle ellende die ze veroorzaakt, zijn de smurfen toch heel aardig voor haar en besluit Smurfin dat ze een echte smurf wil worden. Grote Smurf besluit daarop dat ze vergeven is voor haar wandaden en heft de vloek van Gargamel op. En ook in deze versie verandert hij Smurfin van een onooglijk type in een blonde seksbom.

Oma smurf

Smurfin was lange tijd de enige vrouw van het dorp, maar inmiddels heeft ze gezelschap gekregen van Sasette, een soort klein zusje met een roze overal en rood haar in vlechtjes. In de laatste aflevering van de tekenfilmserie werd ook nog een oma smurf geïntroduceerd.

Lees ook
Prangende tv-vraag: Welke merk sigaren rookt Hannibal?

Reageren