Prangende tv-vraag: Waar woonde Wickie de Viking?

Wickie was dat slimme joch dat altijd aan zijn neus zat. Maar in welk dorpje in Scandinavië speelde de tekenfilm Wickie de Viking zich af?

Het antwoord: Wickie woonde in het fictieve Vikingdorp Flake. Hij was daar niet de enige Viking, o.a. Viking hoofdman Hagar de Verschrikkelijke, musicus Helar en dichter Lars, de oude Bengt, de dikke Oele en de eeuwig ruziemakende Knud en Sven waren ook altijd van de partij.

Neus

Wickie's wreef inderdaad vaak langs zijn neus, maar dat was altijd een goed teken. Dat betekende gewoonlijk dat Wickie een briljant idee had gekregen waardoor hij de andere Vikingen uit een lastig parket redde. 'Nu heb ik het, en het lukt beslist!', zei Wickie dan. Er werd in 1974/75 maar een seizoen gemaakt van de Belgisch/Duits/Japanse serie, maar die bestond wel uit een heel behoorlijke 78 afleveringen.

Wikingerdorp Flake

Als je nog steeds fan bent van Wickie de Viking, dan hebben we magnifiek nieuws. In Duitsland bestaat sinds 2009 een soort van Wickie de Vikingpretpark waarin Flake is nagebouwd. Wikingerdorp Flake ligt aan de Walchensee is geopend van april tot en met oktober en de entree is helemaal gratis!

Lees ook:
Prangende tv-vraag: Hoeveel goudvissen had Willem Duys in z'n kom?

 

Reageren