Prangende tv-vraag: Wat is er gebeurd met de cavia's uit de Wie-kent-kwis?

De cavia's waren jarenlang de sterren van de Wie-kent-kwis. Maar hoe is het nu met Simon Tahamata, André van Duin en Vanessa?

Meneer van Rijssen van de Stichting Caviavrienden in Vaassen was wekelijks aanwezig met zijn cavia's bij de Wie-kent-kwis met Fred Oster (zie foto). We spoorden hem enige tijd geleden op voor een special en toen gaf hij antwoord op de prangende tv-vraag van deze week. 

Wat is er nu toch met die cavia's gebeurd?

„Die zijn dood. Cavia’s worden zeven of acht. Maar hun nakomelingen rennen nog steeds in de cavia-bak. Ja, dat zijn nog steeds André van Duin, Sjaak Swart en Vanessa. Maar we hebben nu bijvoorbeeld ook prinses Amalia, dat is een oranje cavia.”

Gaat u nog wel eens ergens heen met de cavia’s?

„Ze treden op bij verschillende evenementen, bij de ING of een haringparty en ik ben ook nog regelmatig op tv. Bij De Grote Integratietest met Eddy Zoey, en bij Hart van Nederland heeft een cavia de wk-finale voorspeld. Wel verkeerd trouwens, hij koos voor Nederland. Hartstikke leuk, al die programma’s.”

Werd u destijds veel herkend?

„Nog steeds. Dan zeg iemand: ‘Daar heb je die vent van de marmotten’. Dan zeg ik: ‘Nee, ik ben die aardige kerel van de cavia’s'. Dat klinkt toch anders.”

Enige tijd geleden was er sprake van dat u bij de Tros terug zou keren met de caviabak. Maar daar stak de dierenbescherming een stokje voor.

„De dieren zouden stress krijgen als ze vervoerd worden. Onzin, dan zou je ook niet je hond mee naar het bos kunnen nemen met de auto.”

Gaat u nog terugkomen op tv?

„Ik hoef niet zo nodig meer.”

Lees ook:
De prangende tv-vraag: Waar ligt Meerdijk uit GTST?

Reageren