Prangende tv-vraag: Wie was de eerste winnaar van Wie Is de Mol?

Wie Is de Mol? is nu een van de populairste programma's van de Nederlandse televisie. Maar dat was in het begin wel andere koek. En is er nog iemand die weet wie de eerste reeks won?

Wij gelukkig wel. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 1999 en werd gewonnen door Petra Knoth die 82.400 gulden won. Petra was destijds 22 jaar was en geen idee had in welk avontuur ze zich stortte. In de NCRV gids vertelde ze nog niet zo lang geleden: „Wij hadden toentertijd nog geen idee wat het programma inhield. Pas in Australië, waar de opnames plaatsvonden, hoorden we dat zich een mol onder ons bevond, die we moesten ontmaskeren.

Bungeejumpen

Al met al vond Petra, die dankzij Wie Is de Mol? in de tv-wereld terecht kwam, het een prachtige ervaring. We konden elk moment van de dag en de nacht geroepen worden voor een opdracht. Ondertussen deden we zulke gave dingen: bungeejumpen, raften… Pas achteraf realiseerde ik me wat voor een geweldig avontuur ik had meegemaakt.”

BN'ers

De eerste vier seizoenen waren de kandidaten nog onbekende Nederlanders zoals jij en ik. Toen trok Wie Is de Mol? een stuk minder kijkers dan nu en werd het door Angela Groothuizen gepresenteerde programma wegens gebrek aan succes zelfs bijna geschrapt. Pas toen de Avro BN'ers ging gebruiken voor Wie Is de Mol? begon de hype. Marc-Marie Huijbregts was in 2005 de eerste BN’er die Wie is de Mol? won. In 2013 won het programma een Gouden Televizier-Ring.

Lees ook:
Wie won de Mol ook alweer in 2015?

Reageren