Prangende tv-vraag: Wie was de laatste omroepster bij de publieke omroep?

In Goedenavond Dames En Heren volgen we Ietje, die omroepster wordt bij de televisie. Tot wanneer waren er eigenlijk omroepsters en wie was de laatste?

Goedenavond Dames En Heren speelt zich af in de beginjaren van de televisie, toen alle tv-programma's nog werden aangekondigd door een omroepster. Maar wist je dat dit nog jaren zo is gebleven? Tot in het huidige millenium waren er omroepsters op de buis.

Jerusha Geelhoed

De TROS was de laatste grote publieke omroep die met omroepsters werkte. In september 2000 nam Jerusha Geelhoed officieel afscheid van de kijkers. Overigens bleef hindoe-omroep OHM tot diep in 2004 omroepsters gebruiken om zijn programma’s in te leiden. Daarna was het definitief over.

Arie Boomsma

Veel tv-sterren van nu zijn ooit begonnen als omroeper of omroepster. Humberto Tan, Ivo Niehe, Floortje Dessing, Arie Boomsma, Astrid Joosten... Allemaal waren ze ooit degene die de tv-programma's aankondigde. Toch jammer dat dit soort talent nu niet meer kan komen bovendrijven via een omroepster-carrière.

Tv-vragen

Televizier beantwoordt al jouw prangende tv-vragen. Wie zit er in het Pino-pak? Hoe het is afgelopen met de cavia's van de Wie-kent-kwis? Waarom begint GTST zo vaak te laat? Stuur je vraag naar irma.tomas@bindinc.nl.

Lees ook:
Heb je tv-vragen? Stel ze ons!

Reageren