Nieuwe Noura

Deze actrice vervangt Maryam Hassouni in Videoland-serie Sleepers

6 augustus 2023 11:29 | videoland | Door Faye Heijnis

© ANP
Dat er een nieuw seizoen van de Videoland-serie Sleepers komt, wisten we. Nu is ook bekend wie de nieuwe tegenspeelster van Robert de Hoog gaat spelen. Actrice Maryam Hassouni keert namelijk niet terug. 

Maryam speelde in het eerste seizoen van Sleepers rechercheur Noura, de echtgenote van Martin (Robert de Hoog). Eind vorig jaar bracht de actrice haar boek Wat de fak uit, waarin ze onthult jarenlang met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer te maken hebben gehad. Door haar ervaringen met racisme, seksisme en stigmatisering in de tv-, film- en theaterwereld besloot ze na de publicatie van haar boek te stoppen met acteren. En dus ook niet terug te keren voor een nieuw seizoen Sleepers

Nieuwe actrice in Sleepers

Robert laat aan RTL Boulevard weten het vertrek van Maryam 'heel jammer' te vinden. "Want ze is een waanzinnige actrice, maar die keuze respecteer ik." Het verhaal van personage Noura moet alleen wel doorgaan. De actrice die het stokje van Maryam overneemt, is een bekende voor Mocro Maffia-kijkers: Sinem Kavus, ook wel bekend als Meltem

Sinem geeft aan haar Sleepers-debuut 'best wel spannend' te vinden. Haar Mocro Maffia-collega Robert (Tatta) heeft gelukkig ook in Sleepers alle vertrouwen in haar acteerwerk: "We hebben een goeie klik samen en zij spat van het scherm." 

Sleepers seizoen 2 

De opnames van het nieuwe seizoen van Sleepers zitten er inmiddels op. Wanneer het precies te zien zal zijn op Videoland, is nog niet bekend. RTL Boulevard hint ook op nog meer seizoenen voor de succesvolle thrillerserie.

Meer over