Fictief verhaal

Bedenkers Mocro Maffia niet bang voor vergeldingsacties

Thijs Römer en Achmed Akkabi, bedenkers van de nieuwe Videoland-serie Mocro Maffia maken zich geen zorgen om de echte mocro-maffia. “Als je de eerste aflevering ziet, snap je meteen dat het niet gebaseerd is op ware karakters."

Bang voor een vergeldingsactie van een van de leden van de zeer gewelddadige groep criminelen is Thijs dan ook “helemaal niet”. Dat geldt ook voor Achmed, die Mocro Maffia niet alleen initieerde, maar ook een van de hoofdrollen speelt. “Ik ben banger dat ik morgen oversteek en een bus me aanrijdt”, zegt de acteur in gesprek met het ANP.

Boek als uitgangspunt

Leidraad voor de serie Mocro Maffia, die vanaf donderdag te zien is op Videoland, was het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. “Het boek is het uitgangspunt geweest, we hebben daar een fictief verhaal op gebaseerd”, gaat Thijs verder. “Wat wij er interessant aan vonden was: hoe ontstaat zo’n oorlog nou eigenlijk in de straten van Amsterdam? Natuurlijk zijn er wel eerder geweldsgolven geweest, maar waarom specifiek deze keer?”

Gesprek met criminelen

Op basis van het boek bedachten de twee acteurs een verhaal over twee bendes die elkaar naar het leven staan. Om onderzoek te doen, spraken de twee zelfs met een aantal criminelen. “Misschien niet de criminelen die in de mocro-maffia zitten”, vertelt Achmed. “Want dat zijn jongens die allemaal vastzitten, maar er zijn zeker wel bronnen overal en nergens.”

Vervolg

Er zijn acht afleveringen van Mocro Maffia gemaakt. Als het aan Thijs ligt, komt er zeker een vervolg. “Uiteindelijk is het een verhaal over broedermoord. Dat is zo’n fantastisch thema, daar kan je nog jaren op voortborduren.”

Meer over:

Reageren