Interview

Birgit Schuurman overschrijdt grenzen in Meisje van Plezier

16 Oktober 2019 10:05 | videoland | Door Televizier

© Andy Tan
Birgit Schuurman kruipt in het tweede seizoen van Meisje van Plezier opnieuw in de huid van zakenvrouw Meryem. “Tegen een tweede seizoen van zo’n serie kan ik alleen maar handenklappend ja zeggen.”, vertelt Birgit aan Televizier

 

Waar staat Meryem aan het begin van seizoen 2?

“Het begint ermee dat zij nu lijnrecht staat tegenover Nadine, die besloten heeft een eigen escortbureau te beginnen. Nadine wil andere normen en waarden hanteren omdat ze vindt dat Meryem niet ethisch met het vak omgaat. Waar ze natuurlijk gelijk in heeft, haha. Meryem denkt in eerste instantie dat Nadine wel afdruipt, maar dat gebeurt niet en dus wordt de strijd steeds venijniger waarbij Meryem steeds meer grenzen over gaat.”

Dat klinkt heel spannend. Kan je daar iets meer over vertellen?

“Zonder al te veel weg te geven, kan ik wel zeggen dat voor Meryem niets te gek is als het aankomt op bedreigingen en dergelijke. In seizoen 1 was er nog sprake van een vriendschap tussen Meryem en Nadine, maar nu die over is wil Meryem wraak. Ze voelt zich door haar vriendin bedrogen en gekwetst en wil maar een ding: Nadine uit de weg ruimen. Niet perse letterlijk maar zeker wel figuurlijk. Ze speelt hoog spel en gaat daarin heel ver. Laat ik zeggen dat ze weinig vergevingsgezind is.”

Hoe was het om zo’n slechterik te spelen?

"Heel fijn. Vooral omdat ze van de buitenkant een volkomen powervrouw is, tot je ziet waar ze met een venijnige glimlach toe in staat is. Ze is niet iemand waarvan je direct ziet dat het de slechterik is, maar zeis gemeen met een glimlach. Dat vind ik zelf veel spannender. Ze is heel onderkoeld. We zien een kant van haar die we nog niet eerder zagen. Dat is tegelijk ook het fijne van een rol wat langer kunnen spelen; dat je aan het personage kunt bouwen." 

Niet getwijfeld dus, over een tweede seizoen?

"Nee. Ik vind het een hele toffe nieuw soort dramaserie. Je zou in eerste instantie door de titel kunnen denken dat het vooral gaat over seks, maar het is een dramaserie met een sensuele, sexy kant. Natuurlijk zijn die momenten er wel en die zijn spannend en mooi, maar ik vind het ook heel mooi dat we zien hoe Nadine omgaat met dit leven enerzijds en haar gezinsleven anderzijds. Hoe blijft ze die sterke vrouw in dat dubbelleven dat ze leidt? Tegen zo’n serie kan ik alleen maar handenklappend ja zeggen."

Centjes

Hoe zakelijk ben je zelf eigenlijk?

Voor het zakelijke gedeelte heb ik gelukkig een agent. Ik vind het fijn dat als je met mensen gaat werken dat ik me alleen met het creatieve bezig kan houden in plaat van ook nog met het zakelijke. Stel je voor dat ik ook nog de onderhandelingen over het geld moet doen en er dan ook nog creatief in gaan, dat werkt voor mij niet. Ik kan wel duidelijk aangeven wat ik wil, maar dat speel ik dan via mijn agent. Dat vind ik netter. Dus ik ben wel zakelijk, maar er zit bij mij wel wat menselijkheid en empathie in, wat Meryem nogal ontbeert zeg maar, haha!

Meisje van Plezier staat vanaf donderdag 17 oktober in zijn geheel op Videoland

Meer over