3x van eigen bodem

De leukste Nederlandse kerstfilms en series op Videoland

12 december 2019 11:59 | videoland | Door Jorien Slager

© Videoland
Zin om in de kerstsfeer te komen met films en series van eigen bodem? Dan zijn Kerst bij Koosje, All you need is love en Kerst met De Kuijpers wat ons betreft echte aanraders!

Kerst bij Koosje

Opzoek naar een fijne, herkenbare kerstserie? Kerst bij Koosje is een goede keuze! Sinds het overlijden van Koosje, runt haar dochter Merel samen met haar vader en broers het familiehotel. Elk jaar organiseren ze samen een kerstdiner, om de traditie voor te zetten. Kerst is de drukste tijd van het jaar, maar helaas is vader Viktor vergeten de kerstman te regelen. Totaal onverwacht komt zus Klaas uit het buitenland met haar dochter langs en alsof die verrassing nog niet genoeg is, verschijnt ook de strenge hotelrecensent Annabel…

Kerst bij Koosje staat bol van de BN’ers. Zo zijn onder anderen Katja Schuurman, Eva van de Wijdeven, Benja Bruijning, Carly Wijs, Tim Haars en Peter Blok te zien.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Deze kerst is het alles of niets... Onze gloednieuwe serie Kerst bij Koosje is nu te zien! 🎄🌟 Ben je al in de stemming? #kerstbijkoosje #videoland

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline) op

All you need is love

De film is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op het televisieprogramma All you need is love van Dr. Love Robert ten Brink. Alleen heeft presentator Maarten in deze film er wat minder zin in en vertrekt hij stiekem op de vooravond van de kerstspecial. Maarten is namelijk zijn geloof in de liefde kwijtgeraakt. Tien maanden eerder verloor hij zijn vrouw Madelief, de liefde van zijn leven. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden voor een wandeltocht. Ondertussen zoeken zijn producer, assistent en hele redactie wanhopig naar een nieuwe host.

All you need is love heeft een enorme sterrencast. Zo zijn er rollen voor Malou Gorter, Bracha van Doesburgh, Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Lies Visschedijk, Frank Lammers, Waldemar Torenstra, Peter Paul Muller, Gigi Ravelli, Diderik Ebbinge, Rop Verheijen, Holly Mae Brood en zangeres Merol.

Kerst met De Kuijpers

Net als bij echte families verloopt alles bij de familie Kuijpers ook bepaald niet soepel… Moeder Marja viert traditiegetrouw kerst met haar zoons Frank en Casper en hun gezinnen. De zoons hebben dit jaar eigenlijk andere plannen en dat komt Marja stiekem wel heel goed uit. Marja heeft namelijk een nieuwe vriend, maar haar zoons weten nog van niks. Uiteraard komen Frank en Casper toch nog even langs. Naast een nieuwe vriend zijn er nog een midlifecrisis, een te jonge vriendin en een jaloerse ex. Genoeg stof voor een fijne kerstserie dus.

In Kerst met de Kuijpers zie je onder anderen Jeroen Spitzenberger, Ronald Goedemondt, Eva van der Gucht en Carly Wijs terug.

Meer over