Erik in de Verdeelde Staten

Erik Mouthaan maakt documentairereeks voor Videoland

16 september 2020 10:19 | videoland | Door Jacob-Jan van de Groep

© Storicam Mediaproducties B.V
Erik Mouthaan is al sinds jaar en dag Amerika-correspondent voor RTL in de Verenigde Staten. In zijn tweede vaderland maakt de journalist nu een documentaire voor Videoland.

“Het is een portret geworden van een prachtig land dat met zichzelf in de knoop zit. In de veertien jaar dat ik correspondent ben, heb ik mijn geliefde land zien veranderen. Ik heb de samenleving geprobeerd te peilen en ik ontdekte een totaal verdeeld land. Dat maakt mij soms verdrietig en boos maar tegelijkertijd brengt het ook nieuwe inzichten en hoop”, zegt de 47-jarige verslaggever over Erik in de Verdeelde Staten.

Persoonlijk

Erik gaat in de documentairereeks Erik in de Verdeelde Staten onder meer naar een Black Lives Matters-protest, ontmoet hij extremisten en klimaatontkenners en bezoekt hij families die niet meer met elkaar aan de eettafel kunnen zitten vanwege het huidige politieke klimaat. Ook laat hij de kijker toe in zijn persoonlijke leven en we zien hoe de RTL-journalist besmet raakt met het coronavirus. 

De zesdelige serie Erik in de Verdeelde Staten van Erik Mouthaan is vanaf dinsdag 29 september wekelijks te zien bij Videoland.

Meer over