Geheimzinnig duo

Fockeline en Benja spelen 'lekker slecht stel' in De 12 van Schouwendam

21 november 2019 15:23 | videoland | Door Televizier

© EndemolShine
In de nieuwe spannende Videoland-serie De 12 van Schouwendam spelen Benja Bruijning en Fockeline Ouwerkerk een stel met een slecht huwelijk en een groot geheim. Die kille sfeer leidde op de set geregeld tot de slappe lach. “Het enige dat dan nog helpt, is lijden.”

In de nieuwe Videoland-serie De 12 van Schouwendam is een dorp al 25 jaar in de ban van een dubbele vermissingszaak. Als er op een dag een man verschijnt die claimt de vermiste jongen te zijn, maar verder niets zegt te weten over het vermiste meisje, zet dat alles weer op scherp. De grote vraag: wie weet er meer?

Rogier en Willemijn

Acteurs Benja Bruijning en Fockeline Ouwerkerk zijn in de serie te zien als het rijke echtpaar Rogier en Willemijn van Pallant-Drost. Willemijn is het zusje va het vermiste meisje, en ook Rogier was 25 jaar geleden al in het dorp. De gebeurtenissen van vroeger lijken hun wissel op het stel te hebben getrokken, want gelukkig zien ze er niet uit. Of is er meer aan de hand? Aan Televizier vertellen de acteurs over hun rollen, de serie en die onvermijdelijke slappe lach om al die spanning op de set draaglijk te houden.

Wie zijn Rogier en Willemijn van Pallant?

Benja: Rogier lijkt een weinig sympathieke man. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het verleden waarin zijn vriendin Alice vermist is geraakt. Niemand die dat op zo’n jonge leeftijd meemaakt komt daar helemaal ‘sane’ uit en Rogier al helemaal niet. En daar verschuilt hij zich achter.

Fockeline: Ik ben Willemijn van Pallant, voorheen Drost, en ik ben het zusje van de vermiste Alice. Ik ben nu samen met Rogier, haar vriend van toen, maar of we gelukkig zijn is nog maar de vraag. Maar dát er iets met dit stel is, is een ding wat zeker is.

Benja: Het is fijn om dit met Fockeline te spelen, want het is eigenlijk hilarisch hoe ongelukkig twee mensen samen kunnen zijn.

Wat maakt De 12.. voor jullie zo’n goede serie?

Fockeline: Dat je het niet weet. Als kijker moet je wel blijven kijken om erachter te komen wat er nou 25 jaar geleden in dat dorp gebeurd is. Wij wisten dat als acteurs trouwens ook heel lang niet.

Benja: Het duurde heel lang voor ook wij aflevering 10 kregen en wisten hoe het af zou lopen. Dat was heel gek, want soms stond ik dan te spelen zonder dat ik zelf wist of mijn personage nou de waarheid sprak of niet.

Welke rol hadden jullie ook leuk gevonden om te spelen?

Benja: Ik had wel de rol van Carine Crutzen willen spelen. De rechercheur is altijd een leuke rol.

Fockeline: Ik had de rol van Gijs Naber graag willen spelen. De hoofdrol, maar ook een rol vol geheimen. Alles aan hem is dubbel; je weet nooit wanneer hij de waarheid spreekt.

Benja (met knipoog): Wel makkelijk hoor, gelijk maar voor de hoofdrol gaan!

Fockeline: Ach ja, wel leuk!

Hoe was het samen op de set?

Fockeline: Benja en ik zijn in het echt best gezellig samen, maar in de serie dus totaal niet en dat was soms wel eens een probleem.

Benja: Dan kan het voorkomen dat we opeens de slappe lach krijgen. En dat is op een set waar iedereen hard werkt vergelijkbaar met de slappe lach krijgen op een begrafenis: niet handig, maar je kan er niks aan doen.

Fockeline: Het is vreselijk. Steeds als je de scene weer opnieuw speelt, voel je dat punt aankomen waar het steeds mis gaat. Dan voel je je neusvleugels weer gaan en je schouders schokken en dan is er eigenlijk geen redden meer aan.

Benja: Maar zonder die slappe lach was het ook fijn met Fockeline; we waren zulke nare mensen, dat is heerlijk om te spelen.

De 12 van Schouwendam zie je in zijn geheel op Videoland.

Meer over