Mét Sonja Holleeder...

John van den Heuvel maakt documentaire Moorddossier Holleeder

15 januari 2019 14:23 | videoland | Door Jacob-Jan van de Groep

© Videoland
John van den Heuvel is vanaf 23 januari met een documentaire over Willem Holleeder te zien bij Videoland. In Moorddossier Holleeder komt onder andere zijn zus Sonja Holleeder voor de eerste keer vóór de camera aan het woord. Spannend!

In Moorddossier Holleeder onthullen nabestaanden de afgelopen maanden hun diepste gevoelens en emoties over de moorden op hun geliefden. Naast Sonja Holleeder komen ook April van der Bijl - dochter van Thomas van der Bijl - en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, aan het woord. Zij vertellen openhartig over de moorden die hun levens ingrijpend hebben veranderd.

Zes liquidaties 

In de vijftig minuten durende documentaire geeft Van den Heuvel inzicht in de zes liquidaties waar Holleeder van wordt verdacht. Op de plaatsen delict reconstrueert hij de onderwereldmoorden aan de hand van politiedossiers en eigen onderzoek. In de interviews vertellen April van der Bijl en Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas van der Bijl en Cor van Hout.

Pattaya

Met Ferry de Kok keert de misdaadverslaggever voor het eerst terug naar het Thaise Pattaya, de plek waar Mieremet werd vermoord. Een paar uur voor de moord sprak Van den Heuvel Mieremet nog telefonisch. Ook dit gesprek is te horen in de documentaire.

Impact nabestaanden

Van den Heuvel wil met Moorddossier Holleeder de impact op de levens van de nabestaanden laten zien. "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden."

Meer over