Klaar voor seizoen 3

Mocro Maffia: Dit gebeurde er in seizoen 2

29 januari 2021 10:30 | videoland | Door Televizier

© Videoland
Vlak voor de start van seizoen 3 van Mocro Maffia op Videoland frissen we graag je geheugen even op. Want één ding staat vast: de mannen uit de hoofdstedelijke onderwereld hebben er een potje van gemaakt.

Update: 29 januari 2021 

Wie dacht dat smerige drugsoorlogen voornamelijk uitgevochten werden in Midden-Amerika, heeft nog nooit naar Mocro Maffia gekeken. De dramaserie - die vaak verrassend dicht bij de echte wereld blijft dankzij het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen - laat zien dat het er ook in onze eigen land vaak extreem heftig aan toe gaat.

Inmiddels de Videolandreeks toe aan een derde seizoen. Op 29 januari staat de reeks op Videoland. Tijd voor een terugblik op seizoen 2.

(Drugs)oorlog

In het tweede seizoen van Mocro Maffia gaat de strijd tussen de rivaliserende cocaïnebendes van De Paus (Achmed Akkabi, foto) en Romano (Mandela Wee Wee) door. Paus wordt daarin bijgestaan door Tatta (Robert de Hoog) en Romano door boekhouder Potlood (Nasrdin Dchar). De coke-handel breidt zich uit en daarnaast zijn er en hoop rekeningen te vereffenen tussen de bendeleden onderling. Even rustig bijkomen is er niet bij in het Amsterdam van Videoland.

Paus (Achmed Akkabi)

De toch al niet met een erg zonnig karakter uitgeruste Paus begint seizoen 2 bozer dan ooit. Zijn vrouw kwam om bij een aanslag op zijn bruiloft en nu wil hij wraak. Vanuit de woonwagen van Tatta probeert hij te achterhalen waar Romano en Potlood, de moordenaars van zijn vrouw zich bevinden. De mannen moeten boeten en ook hun handlangers zullen daarbij niet gespaard worden. Gedurende het seizoen klaart zijn humeur wat op als hij goede zaken weet te doen met de machtige Colombiaanse cokehandelaarster Tia Alvarez.

Romano (Mandela Wee Wee)

Romano houdt zich ondertussen na een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis schuil in Amsterdam, maar moet nadat hij is gezien toch het land uit. Samen met Potlood vlucht hij naar het buitenland. Daar kan hij niet veel meer dan via de telefoon contact houden met zijn vrouw Celine (Charlie Chan Dagelet) en zijn zaakwaarnemers in Nederland. Hij wordt gek als hij ontdekt dat zijn vrouw het heeft aangelegd met de door hem aangestelde bodyguard Gladde en draait helemaal door als blijkt dat hij een soort vader voor zijn dochter is. Hij laat Gladde (Mamoun Elyounoussi) voor de ogen van vrouw en kind doodschieten en stapt zelf op een groot schip naar waarschijnlijk Suriname.

Potlood (Nasrdin Dchar)

Potlood keert na het hachelijke avontuur met Romano in het buitenland terug naar Nederland, waar hij volgens afspraak met Romano een flinke som zwart geld laat overmaken naar een rekening in Suriname. Maar dan bedenkt hij zich en laat de helft van het geld overmaken naar ‘Dubai’. Wat hij daarmee van plan is, blijft onduidelijk.

Muis (Oussama Ahammoud)

Schoolverlater Youssef ‘Muis’ (Oussama Ahammoud) werkte zich in seizoen 1 extreem in de nesten. De groep van Paus onthoofdde zijn onschuldige broer Elias en verkrachtte zijn eveneens onschuldige zusje Nadira. Muis wil wraak, maar zijn neef Adil (Wahid Benmwarek) heeft liever dat hij zich even koest houdt. Als Muis er toch op uittrekt met een groepje 'kruimeldiefjes', rippen ze een winkeltje waar drugs verborgen ligt. De buit blijkt van een bende uit de Bijlmer en zijn niet gediend van deze actie. Ze gijzelen Muis en zijn vriend Domino's. Adil spreekt met de bende af de jongens te ruilen voor de gestolen drugs. Maar als Adil niet komt opdagen, worden de jongens overgedragen aan hun grootste vijand: Paus. Dan volgt misschien wel de kilste scene uit heel Mocro Maffia so far: Muis en zijn vriend worden zonder enig afscheid of ruzie doodgeschoten. Ook (toekomstige) hoofdrolspelers worden niet gespaard.

Adil (Walid Benmbarek)

Adil (Walid Benmbarek) paste dit seizoen in de afwezigheid van Romano en Potlood op 'de winkel'. Adil loopt een beetje over want hij moet ook uit handen blijven van Paus, zijn neef Muis koest houden, zijn moeder helpen met de boodschappen en zorgen dat zijn oom (de vader van Muis) niet over hem met de politie praat in het onderzoek naar de onthoofding. In de laatste aflevering vertrekt Adil net naar de afspraak in de Bijlmer als de politie klaar staat om hem in te rekenen. Wat Adil niet weet is dat hij hiermee op het nippertje niet is doodgeschoten door Taliban, een hulpje van Paus. En ook weet hij niet dat zijn neef intussen is vermoord in de Bijlmer. Adil is opgepakt omdat hij ervan wordt er van verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Rein de Waard (Daan Schuurmans), de schrijver die een boek schreef over de Mocro Maffia. Ja, die is dood. Lees gauw verder.

Rein & Matthijs

Net als seizoen 1, begint ook seizoen 2 met de stem van schrijver Rein de Waard (Daan Schuurmans) die vertelt over zijn observaties van de nieuwe Amsterdamse onderwereld. Maar zijn rol is dit keer van korte duur. Terwijl hij wat mijmert over zijn boek en hoe zijn bron gevaar loopt wordt hij in zijn eigen appartement vermoord. Blogger Matthijs – die samenwerkte met Rein – leeft nog wel, maar de vraag is voor hoe lang nog. Mo de Show (Bilal Wahib) wil hem uit de weg (laten) ruimen voor er nog meer informatie naar buiten komt en Mo wordt ontmaskerd als de bron van Matthijs. De poging tot het liquideren van Matthijs (Jim Deddes) loopt echter in de soep door een niet werkend pistool.

Mo de Show (Bilal Wahib)

Mo de Show komt door een flirt met een mooie Italiaanse dame in contact met haar broer: de Italiaanse drugshandelaar Sandro. Ze runnen een broodjeszaak in Amsterdam. De Italiaan krijgt echter argwaan over de betrouwbaarheid van Mo als hij hem ziet praten met blogger Matthijs. Zijn zus ontfutseld Mo dat het om een journalist gaat en Sandro gaat met die informatie naar Paus. Die is niet gediend van het verraad van Mo en geeft Taxi (Ilias Ojja) de opdracht zijn maatje voorgoed het zwijgen op de leggen. Taxi lokt Mo naar en afgelegen plek. Mo smeekt zijn vriend hem niet te doden, maar dan schiet Taxi…

SPOILER - Goed, een grote spoiler is het niet meer, want het stond ook in het persbericht en acteur Bilal Wahib geeft interviews. Mo de Show is dus toch niet dood. Wij vragen ons dan wel af, aan het begin van het nieuwe seizoen: kan Paus dat over zijn kant laten gaan?

Nadira & Taliban

Nadira (Nora el Koussour), de zus van Muis, smeedt ondertussen een eigen plan voor wraak op Taliban, de onderdaan van Paus die haar verkrachtte en dat filmde. Ze verleidt hem via een online dating app en steekt hem tijdens een date neer. 

Lees ook: Eerste beelden Mocro Maffia seizoen 3

Seizoen 3 Mocro Maffia

Inmiddels is een beetje duidelijk van wat er in seizoen 3 staat te gebeuren. Potlood is terug in Amsterdam, maar kan zijn zaakwaarnemer Adil niet bereiken aangezien die in de bak zit. Romano is spoorloos en dus komt Potlood alleen te staan in de oorlog tegen De Paus. Paus is echter druk met zijn nieuwe Colombiaanse contacten en draagt de boel in Nederland tijdelijk over aan Tatta. Die is al snel afgeleid want iemand die dood had moeten zijn, blijkt nog in leven: Mo de Show. Nadira zint ondertussen op nog meer wraak nu ook haar broertje Muis is vermoord. Adil treft in de bak haar andere tegenstander: Taliban. Wat zal hij doen?

Lees ook: Grote verrassing, want Videoland zet ineens miniserie Mocro Maffia: Komtgoed online

Meer over