Bij Videoland

Serie over moordenaar 'Het beest van Harkstede'

1 November 2019 17:04 | videoland | Door Televizier

Videoland maakt een documentaire over seriemoordenaar Willem van Eijk. De man die bekend stond als 'Het beest van Harkstede' bracht vijf vrouwen op gruwelijke wijze om het leven.

Het beest van Harkstede wordt een true-crime serie waarin wordt ingezoomd op het leven en de misdaden van de moordenaar uit het Groningse Harkstede. Deze 'Nederlandse Jack the ripper' is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het doden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving maar vermoorde toen nog eens drie vrouwen. 

Seriemoordenaar

De driedelige docu laat zien dat er flink wat justitiële fouten zijn gemaakt waardoor de seriemoordenaar lange tijd zijn gang kon gaan. Ook komen er de hoofdrolspelers aan het woord die Willem hebben gekend of zijn gruweldaden van dichtbij hebben meegemaakt. Ook zijn er beelden te zien van verhoren met Van Eijk die het OM heeft vrijgegeven. Van Eijk stierf in juni 2019 in de gevangenis van Vught.

VICE Studios

Het Beest van Harkstede is de eerste serie die Videoland laat maken door producent VICE Studios. De serie is vanaf 18 december in z’n geheel te bekijken bij Videoland

Meer over