Deze week op Videoland: Helden van de Spelen

20 Juli 2020 11:00 | videoland | Door Irma Tomas

© ANP
Het was zo'n leuk idee van Videoland: Nederlandse sporters lange tijd volgen in hun voorbereiding voor de Olympische Spelen in Tokio. En toen gingen de Spelen niet door. Maar de documentairereeks Helden van de Spelen gelukkig wel.

Helden van de Spelen staat op 24 juli op Videoland en volgt in vier delen turner Epke Zonderland, windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe, voetbalster Shanice van de Sanden en turnzusjes Sanne & Lieke Wevers in hun sportieve leven en in hun privéleven.

Tokio 2021

Toen op 24 maart het nieuws kwam dat de Olympische Spelen zouden worden uitgesteld, was dat natuurlijk een domper voor de sporters, in Helden van de Spelen is ook te zien hoe ze omgaan met die teleurstelling en wat voor effect dat besluit heeft op hun carrière. 

Epke en Dorian

De Spelen zijn een jaar uitgesteld en het is nog maar de vraag of Epke Zonderland Tokio 2021 gaat halen. Tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe hing zijn surfzeil al aan de wilgen nadat hij zijn plek op de Spelen verloor aan Kiran Badloe. 

Meer over