Vanaf 23 mei op Videoland

Videoland-tip: Achter de Wallen

De Wallen is meer dan prostituees en hun bezoekers. De zesdelige reeks Achter de Wallen laat zien hoe het er werkelijk aan toegaat in de bekendste en beruchtste Rosse buurt van de wereld.
Het is wellicht tegen wil en dank, maar de Amsterdamse Rosse Buurt is misschien wel het bekendste stukje van Nederland. Achter roodverlichte ramen proberen prostituees klanten naar binnen te lokken. Groepen potentiële klanten en nieuwsgierige toeristen verdringen zich op de Wallen om deze bijzondere wereld beter te leren kennen.

Achter de Wallen

De zender VICE maakte de zesdelige reeks Achter de Wallen over het leven in de Rosse buurt. Daarin laten de makers de wereld achter de Wallen zien. Van een schoonmaakster die elke ochtend de bedden verschoont en de condooms opruimt tot een vrouw die beginnende prostituees opleidt.

Pooiers

Verder spreekt Achter de Wallen een ex-verslaafde die vroeger toeristen oplichtte, een tweetal pooiers en een gids die het als beroep heeft om groepen luidruchtige toeristen door het gebied te leiden. Tot slot komen er ook leden van een christelijke gemeenschap aan het woord die in deze ruige omgeving de boodschap van God verkondigen.

Alle zes de afleveringen zijn online te bekijken op Vice.com. Vanaf 23 mei zijn ze ook te zien op Videoland.

Meer over:

Reageren