Vanaf 22 juni op Videoland

Videoland-tip: De jacht

22 juni 2018 22:00 | videoland | Door Jorien Slager

© SBS
Rechercheur Lea Smid gaat in De jacht op zoek naar seriemoordenaars. Ze krijgt daarbij hulp van Thomas Wolff, een forensisch psychiater met een bewogen verleden. In de eerste aflevering vinden ze een lijk in een bos.
Videoland zet deze zomer de hitseries van SBS 6 online. Een van die titels is De jacht. Deze spannende misdaadserie draait om rechercheur Lea Smid (Loes Haverkort) en forensisch psychiater Thomas Wolff (Fedja van Huêt). In de eerste aflevering vinden ze een lijk in het bos. De houding van het lichaam vindt Lea verdacht en daarom haalt ze de gedragsdeskundige bij.

Aan de bak

Fedja moest aan de bak voor zijn rol. “Vanuit technisch oogpunt was het soms best een puzzel. Bij een politieonderzoek komt ontzettend veel kijken. Ik moet in mijn rol als forensisch psycholoog veel vertellen en uitleggen, waarbij er allerlei technische ¬termen aan te pas komen. Ik moest leren hoe ik een verhoor moest afnemen. Dat was een uitdaging, maar wel heel tof om te doen. Ik heb veel gelezen over de forensische psychologie en vind het een ongelooflijk interessant beroep.”

Those who kill

De jacht is een remake van de Deense serie Those who kill. Fedja: “In Scandinavische series is er vaak iets mis met de hoofdpersonen. Zij hebben altijd een steentje in hun schoen. Bij Thomas is dat ook zo, hij is een beetje contactgestoord. Dat vind ik mooi om te spelen.” De jacht bleef in Nederland beperkt tot een seizoen. Verrassend is dat niet: ook van het Deense origineel werd tot nu toe slechts een reeks gemaakt. Maar: IMDb.com meldt een nieuwe, tweede reeks. Die is vanaf 2019 te zien.

Alle afleveringen zijn vanaf 22 juni te zien op Videoland.

Meer over