Nu op Videoland

Videoland-tip: Lil Kleine – Alleen tour

Hoe gaat het eraan toe bij de tour van het grootste Nederlandse tieneridool van dit moment? Lil Kleine laat het zien in de documentaire Alleen tour. Uiteraard ook beelden van zijn optreden.
En plotseling was Nederland in de zomer van 2015 een tieneridool rijker. Jorik Scholten was de naam, alleen kennen maar weinigen hem zo. Onder de naam Lil Kleine stond hij wekenlang bovenaan de hitlijsten met het nummer Drank & drugs.

Mediapersoonlijkheid

Een eendagsvlieg bleek deze Amsterdammer allerminst. Hij slaagde erin om zijn plek in de schijnwerpers te behouden, niet alleen als hiphopper, maar ook als acteur en mediapersoonlijkheid. Hij was bijvoorbeeld (zeer kortstondig) te zien in Expeditie Robinson en is volgend seizoen een van de coaches van The voice.

Uitverkocht

De afgelopen maanden was hij echter de druk met zijn carrière als popster. Hij maakte een – in no time uitverkochte – toer langs twaalf concertzalen in Nederland. AFAS Live was daarin het sluitstuk. En leuk voor de fans: de camera’s volgden hem bij deze tournee.

Documentaire

Het resultaat is Lil Kleine – Alleen tour, een documentaire met een concertregistratie en daarnaast achter-de-schermenbeelden. Deze film was eerder te zien in de Nederlandse bioscopen en is vanaf nu te zien op Videoland.

Meer over: