Ruzie in de criminele vriendengroep

Videoland-tip: Mocro maffia

13 oktober 2018 16:09 | videoland | Door Televizier

Een criminele vriendengroep krijgt ruzie en valt uit elkaar. Het blijkt het begin van een onderwereldoorlog die zijn weerga niet kent.

Akelig actueel, zo is de serie Mocro maffia wel te omschrijven. De achtdelige misdaadreeks gaat over de opkomst van een hele nieuwe generatie criminelen, veelal Marokkaans-Nederlandse jongeren. Uitgangspunt is een clubje bevriende criminelen, dat na ruzie uiteenvalt, met een levensgevaarlijke onderwereldoorlog als gevolg.

Boekverfilming

Basis voor de reeks is het boek Mocro Maffia van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Moordvrouw-collega’s Thijs Römer en Achmed Akkabi zagen er meteen een serie in en gingen aan de slag. Overigens benadrukken de makers dat reeks fictie is en alle overeenkomsten met bestaande personen op toeval berusten.

Fictie

“We noemen geen namen, je kunt geen families herkennen. We weten hoe gevoelig dat ligt bij die gemeenschap, want ik kom uit die gemeenschap”, vertelt Akkabi aan het AD. Römer voegt eraan toe: “Ik snap dat als je een familielid hebt verloren in deze vete, dat je het niet prettig vindt als jouw zoon, neef of vader met naam en toenaam wordt gebruikt voor entertainmentdoeleinden.”

Daan Schuurmans

In de serie spelen Akkabi, Nasrdin Dchar, Robert de Hoog en Mandela Wee Wee de rollen van de criminelen. Daan Schuurmans en Jim Deddes kruipen in de huid van journalisten.

Vanaf 11 oktober te zien bij Videoland.

Meer over