Nu op Videoland

Videoland-tip: Mocrorappers

8 Juni 2018 22:00 | videoland | Door Jorien Slager

© Videoland
De Mocrorap verovert Nederland, al krijgt het grote publiek lang niet alles mee. In de documentaire Mocrorappers vertellen onder anderen Ali B, Appa en aanstormende talenten Ismo en 3Robi over hun werk.
Ali B kennen de meeste Nederlanders wel, net als bijvoorbeeld Yes-R en Boef. Maar zij zijn lang niet de enige Marokkaanse Nederlanders die hun brood met de muziek verdienen. Ook mannen als Ismo en 3robi timmeren stevig aan de weg, al zijn ze bij het grote publiek volkomen onbekend.

Moneys

Ze verdienen hun geld via YouTube, waar hun nummers dikwijls miljoenen views scoren, en hun kassa rinkelt stevig door alle bijbehorende advertenties. Ook aan optredens verdienen ze goed geld.

Mocrorappers

De documentaire Mocrorappers volgt deze twee aanstormende raptalenten, maar laat ook de gevestigde orde als Sjaak, Appa en Salah Edin aan het woord komen. Ze vertellen waarom ze rappen en wat het huidige politieke en sociale klimaat voor invloed hebben op de muziek.

Knuffelmarokkaan

Ook ‘knuffelmarokkaan’ Ali B doet een boekje open over zijn inspiratiebronnen: “Natuurlijk gebruik ik het Marokkaan-zijn in mijn muziek, en ik gebruik het in mijn voordeel.”

De documentaire Mocrorappers staat vanaf 6 juni op Videoland

Meer over