Vanaf 26 april

Videoland-tip: The Handmaid’s Tale seizoen 2

De verschrikkingen voor Offred zijn nog lang niet voorbij, blijkt in het tweede seizoen van The Handmaid’s tale. Ze komt om te beginnen terecht in een stadion waar ze gruwelijke dingen meemaakt.

Vruchtbare vrouwen hebben het niet makkelijk in de met vijf Emmy’s bekroonde reeks The handmaid’s tale: de meeste vrouwen kunnen niet zwanger worden in deze serie. Degenen die dat wel kunnen worden als een soort broedmachine gebruikt door de rijken en de machthebbers.

Seizoen 2

Het tweede seizoen begint beklemmend. Hoofdpersoon Offred belandt in een stadion waarin massale executies worden uitgevoerd. Verder komen de kijkers te weten hoe de revolutie tot stand kwam die van Amerika zo’n afschuwelijke plek maakte en wordt duidelijk wat er in de mysterieuze Colonies gebeurt.

The handmaid’s tale

De wereld van The handmaid’s tale komt uit de koker van schrijfster Margaret Atwood. De makers gebruiken het verhaal wellicht om te protesteren tegen de Amerikaanse samenleving ten tijde van Trump. Rechtsongelijkheid en vrouwonvriendelijkheid vieren er in ieder geval hoogtij, een kant die de VS volgens de makers ook op gaan.

De eerste twee afleveringen van het seizoen staan vanaf 26 april op Videoland. Iedere donderdag volgt een nieuwe aflevering.

Meer over:

Reageren