Mensen zoeken juist afleiding

Videoland wil geen coronaproducties maken

30 april 2020 09:36 | videoland | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Door de coronacrisis krijgt de productie-afdeling van Videoland talloze pitches en ideeën voor films en series over het virus. Maar daar zit de streamingdienst helemaal niet op te wachten.

Hoofd drama van Videoland Antoinette Beumer gaf in een interview op NPO Radio 1 tekst en uitleg.

Coronaproof

Acteur Frank Lammers debuteerde deze week de eerste film die geheel 'coronaproof' is, maar Videoland heeft volgens Beumer geen behoefte aan dat soort projecten: "Er komt zo veel binnen aan coronaproof plannen. Allemaal mensen die achter een computer zitten en elkaar met Zoom filmen. Maar dat is de wereld waar we nu de hele dag al tegen aan zitten te kijken."

Ontsnappen

Volgens Beumer zit de kijker daar niet op te wachten: "Je wilt juist dat een film je afleidt, je wilt even aan de hele situatie ontsnappen. Je wilt je verliezen in de poëzie van een mooie film, of de spanning van een thriller. Je wilt niet dat corona een rol speelt."

Verzekering

Toch gaat het virus de komende maanden wel degelijk een rol spelen bij het maken van nieuwe films en series. Makers zijn druk bezig met manieren om zo veilig mogelijk te draaien, maar Beumer verklaart dat de verzekeringen veel producties parten gaan spelen: "Zodra een cameraman een snotneus heeft, moet je de hele productie stilleggen. Er is geen verzekeraar die dat dekt en geen producent die zo’n risico zelf kan betalen."

Meer over