AZ doelman krijgt rood na aanval supporter

21 december 2011 23:10 | youtube-hits | Door Televizier

De voetbalwedstrijd Ajax - AZ is woensdagavond na 40 minuten gestaakt na een aanval van een supporter op de doelman van AZ.

Tot ieders verbijstering werd AZ doelman Esteban Alvarado Brown in zijn rug aangevallen door een supporter die het veld op was gerend. De Costa-Ricaan liet zich echter niet overbluffen en verkocht de supporter enkele rake trappen voordat deze door toegesnelde suppoosten werd overmeesterd en afgevoerd.

Rood
Arbiter Bas Nijhuis trok daarop een rode kaart voor de doelman die niet meer te kalmeren was. AZ-coach Gertjan Verbeek besloot zijn ploeg daarna van het veld te halen om niet meer terug te keren. Hij dirigeerde zijn spelers naar de catacomben van de ArenA. De scheidsrechter had geen andere keus meer dan het duel te staken.

1-0 voor Ajax
Het is nu aan de KNVB om te beslissen wat er verder met de bekerwedstrijd gaat gebeuren. Toen de keeper van AZ werd aangevallen was de stand 1-0 voor Ajax. De mogelijkheden zijn dat Ajax de wedstrijd wint omdat AZ weigerde verder te spelen, de wedstrijd hervat wordt met die stand of dat deze in het geheel wordt overgespeeld.

Arrestatie
De supporter die AZ-doelman Esteban aanviel was een negentienjarige dronken supporter die verklaarde een hekel te hebben aan doelman Esteban. Hij wist via het invalidenplatform op het veld te komen en riskeerde met zijn actie een stadionverbod voor het leven.

Bekijk hieronder de beelden van het incident.

 

Meer over