De Wereld Draait Door powned Rutger Castricum

21 februari 2012 08:00 | youtube-hits | Door Televizier

Pownedverslaggever Rutger Castricum zweette gisteravond peentjes toen hij aan tafel mocht aanschuiven in De wereld draait door

Rutger Castricum was daar om zijn boek over Ibiza te promoten. Presentator Matthijs van Nieuwkerk haakte echter eerst aan bij de actualiteit van de dag: de strijd van Rutger Castricum met de eerder die dag afgetreden PVDA-leider Job Cohen. 

Van Nieuwkerk vroeg Castricum of hij het gevoel had aan de val van Cohen te hebben bijgedragen. "Natuurlijk", antwoordde Castricum duidelijk niet zonder trots. Niet lang daarna vielen PVDA-ersFelix Rottenberg en schrijver Frenk van der Linden, die eerder die avond door Van Nieuwkerk waren geinterviewd, daar Castricum vanuit het publiek op aan. Zij waren het duidelijk niet eens met de wijze waarop Rutger Castricum Job Cohen journalistiek aanpakte. Castricum had deze wending duidelijk niet verwacht. Hij probeerde het gesprek al snel weer op zijn boek te brengen, maar van Nieuwkerk liet de aanvaring tussen Castricum en Rottenberg nog even doorgaan.

Bekijk hieronder het bewuste fragment uit De wereld draait door.

Update: inmiddels is Rutger Castricum gevraagd als tafelheer bij De wereld draait door

 

 

Meer over