Discovery laat vliegtuig neerstorten: Boeing 727 slaat te pletter

1 mei 2012 20:44 | youtube-hits | Door Televizier

In films is het al vaak vertoond, maar in werkelijkheid is het nog niet zo heel vaak gefilmd. Wat gebeurt er echt wanneer een vliegtuig neerstort?

Om dat goed te onderzoeken heeft tv-zender Discovery Channel een Boeing 727 in een Mexicaanse woestijn neer laten storten. Allemaal voor een aflevering van het programma Curiosity

Vliegtuigcrash filmen
Er zaten geen passagiers in het vliegtuig, maar wel crash test dummies. En overal waren camera's gemonteerd: in het vliegtuig, op de helm van de piloot en op de grond. Er werd zelfs gefilmd vanuit andere vliegtuigen. Vlak voor de klap maakte de piloot zich met een parachute uit de voeten. 

Opruimen
Het laten neerstorten van een Boeing 727 was al een hele klus, nu heeft Discovery Channel een kluif aan het opruimen van de rommel in een Mexicaans deel van de Sonoran woestijn.

Discovery: "Dit baanbrekende project laat een echte crash van een passagiersvliegtuig zien en onderzoekt de vraag hoe vliegtuigcrashes beter te overleven zijn."

De documentaire over de vliegtuigcrash is later dit jaar al op tv te zien. De eerste amateurbeelden van de crash zijn hieronder te zien.

Meer over