Gerrie, Fred, Citta, Funtik: het regent helderziende dieren tijdens dit EK

13 juni 2012 16:38 | youtube-hits | Door Televizier

Van olifant tot goudvis, elk dier heeft zijn eigen mening over het EK. Maak kennis met alle helderziende dieren van EK!

Fred the Ferret

Wie: Fred the Ferret, een (de naam zegt het al) fret met bovennatuurlijke gaven.

Waar: Charkov, Oekraïne.

Wat doet ie: Fred voorspelt wedstrijden door te kiezen uit één van twee bakjes rundvlees. Naast elk bakje staat een vlaggetje van de teams. Het bakje waar het beestje uit eet, is het winnende team. ‘The Ferrets’ is overigens de bijnaam van lokale voetbalploeg FC Metalist Kharkiv en dat maakt hem extra speciaal.

Betrouwbaarheid: De eerste drie wedstrijden van EK voorspelde de fret goed, daarna ging het bergafwaarts met de voorspellingen. Freds betrouwbaarheid is 30%.

Goudvis Gerrie

Wie: Goudvis Gerrie, de voorspellende goudvis van Het Jeugdjournaal

Waar: Het Jeugdjournaal, Nederland

Wat doet ie: Gerrie zwemt in een bak met water met aan beide kanten een goal. Het doel waar Gerrie in zwemt, gaat de wedstrijd winnen. Voor gelijkspel is er een goal in het midden.

Betrouwbaarheid: De goudvis had er tot nu toe vier goed. Voor vanavond voorspelt Gerrie dat Duitsland gaat winnen. Nu maar hopen dat hij er naast zit. Gerrie’s Betrouwbaarheid is 40%.

Koe Klara

Wie: Koe Klara, ook bekend als het Orakel van Woerden.

Waar: Woerden, Nederland

Wat doet ze: Klara wordt neergezet op de middellijn. De kant die Klara oploopt gaat de wedstrijd winnen.

Betrouwbaarheid: Vanaf dag één zat Klara er al naast. De koe had onder andere Nederland - Denemarken fout. Klara’s betrouwbaarheid is 10%.

Varken Funtik

Wie: Varken Funtik, een big met (volgens de verzorgers) een ontzettend hoog EQ.

Waar: Kiev, Oekraïne

Wat doet ie: Net als Fred the Ferret kan Funtik kiezen om te eten uit twee bakjes. Elk bakje heeft een vlaggetje en het bakje waar het varken uit eet is de voorspelde winnaar.

Betrouwbaarheid: Funtik doet lekker waar het zelf zin aan heeft en komt vaak niet eens aan de voorspellingen toe. Het roze orakel voorspelde echter wel Nederland - Denemarken goed. Funtik’s betrouwbaarheid is 40%

Citta the Elephant,

Wie: Citta the Elephant, een 33-jarige olifant met ervaring in het doen van voorspellingen.

Waar: Krakau, Polen

Wat doet ze: Citta kan per wedstrijd kiezen uit drie meloenen, eentje voor elk team plus één voor gelijkspel. Als beloning mag Citta de meloen vervolgens op eten.

Betrouwbaarheid: In de openingswedstrijd zat Citta er naast door Polen als winnaar te voorspellen. Op het WK in Zuid-Afrika en in e Champion’s League bouwde het dier wel een goede naam op. Citta’s betrouwbaarheid is 70%

Weet je nog meer voorspellende dieren? Laat het ons weten in de reacties!

Kijk hieronder voor de voorspelling van Nederland-Duitsland door goudvis Gerrie.

Meer over