Joan Franka gaat naar het Eurovisie Songfestival

27 februari 2012 06:43 | youtube-hits | Door Televizier

Hippiemeisje Joan Franka gaat met het nummer You and me voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Het hippiemeisje won met een minimaal verschil.

Joan won in de finale van Pearl Jozefzoon en Ivan Peroti. De vakjury vond Ivan het beste, maar het Nederlands publiek gaf de doorslag en verkoos verrassend het folkliedje van Joan boven de ballad van Pearl en het soulnummer van Ivan.

Indiana Joan
Joan schreef het liedje zelf en was ook verantwoordelijk voor haar nogal opvallende outfit, een witte kaftan jurk en een indianentooi die haar in de uitzending de bijnaam Indiana Joan opleverde. Dat vakjury adviseerde haar dringend die tooi toch vooral af te zetten op het Eurovisie Songfestival, maar Joan lijkt vooralsnog zeer gehecht aan het ding.

Strak
De show, gemaakt door John de Mol, zat zoals verwacht professioneler en strakker in elkaar dan vorige jaren. De vakjury, bestaande uit radio dj Jeroen Nieuwenhuize, Carlo Boszhard, Stacey Rookhuizen, Ali B. en Afrojack was verfrissend, ondanks dat Afrojack net iets te vaak zei dat hij totaal geen verstand had van het Songfestival.

Joan Franka zal, met of zonder indianentooi, Nederland op 24 mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

 

Kijk naar het optreden van Joan Franka

Meer over