Koken met Ernst Daniël Smid en Diederik Jekel

Diederik Jekel is voor De Kennis Van Nu bezig met wetenschappelijk verantwoord afvallen. Zijn schoonvader Ernst Daniël Smid helpt een hilarisch handje mee.

Smid, vader van Diederiks verloofde Coosje, had nog wel een kookboek liggen uit de jaren tachtig bomvol slanke recepten. Het tweetal besloot zich aan gepocheerde witvis met knoflookcreme te wagen.

Ernst Daniël in de keuken

Al hakkend, snijdend en proevend werkt de brommerige operazanger zich door het recept heen, terwijl hij zijn visie geeft op slank zijn en lekker eten. Volgens Smid hoeft heus niet iedereen slank te zijn, grote artiesten en componisten als Händel en Rossini waren ook dik en dat was prima en heerlijk. "Als ze echt ongelukkig waren geweest, hadden ze waarschijnlijk nog meer gevreten", aldus Ernst Daniël.

Smakelijk eten

Ernst Daniël was ook niet direct berekend op de wetenschappelijk onderbouwde toevoegingen van Diederik. Zo stimuleert het eten van hete pepers cellen in het lichaam die de vetverbranding regelen. Daarom had hij wat extra scherpe pepertjes klaarliggen waardoor Smid na één hap al even naar de keuken moest rennen voor een glaasje water. Maar het eindresultaat bleek er een met smaak.

Mocht Ernst Daniël ooit stoppen met zingen, dan lijkt een job als tv-kok de meest logische stap. De gehele afvalspecial van De Kennis Van Nu is komend najaar te zien.

 

Meer over:

Populair