Muppets verkrachten nummer Kurt Cobain

14 maart 2012 09:56 | youtube-hits | Door Televizier

Courtney Love kan niet lachen om de nieuwe film van De Muppets. Volgens haar verkrachten Kermit en zijn vrienden het nummer Smells Like Teen Spirit van haar overleden man Kurt Cobain.

In hun nieuwe film schrapen De Muppets hun kelen en zingen ze Nirvana's grootste hit. Courtney Love is niet blij met deze vertolking en zegt nooit toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van het nummer in de film.

Groen licht
Courtney heeft eigenlijk geen poot om op te staan. Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft zij namelijk de helft van haar rechten op Cobains meesterwerkjes verkocht aan het bedrijf Primary Wave Music. Dat geeft hun het recht om de liedjes van Nirvana volop te verspreiden. Naast Primary Wave Music gaven ook ex-Nirvanabandleden Dave Grohl en Krist Novoselic groen licht voor de parodie op hun hit in de nieuwe Muppetfilm. Dave speelt er zelfs een klein rolletje in.

Rijk
Courtney Love hoeft eigenlijk niet te klagen; ze krijgt namelijk wél een deel van de opbrengst van het gebruik van Nirvana-nummers. Ook dochter Frances Bean kan zich vast rijk rekenen.

Terug
De Muppets zijn weer helemaal terug van weggeweest. Naast de film en de Muppet-poppen bij Albert Heijn zijn er ook plannen voor een nieuwe televisieserie rondom de creaties van Jim Henson. De BBC is in gesprek met zijn bedrijf om een nieuwe poppenshow op de markt te brengen.

Bekijk hieronder het filmpje van de parodie op Smells Like Teen Spirit van De Muppets.

Meer over