Knipen en scheren in De Geknipte Gast

Kijk terug: Oeps, ‘Eus’ trimt baard Thomas Erdbrink te kort

5 februari 2020 10:17 | youtube-hits | Door Televizier

© still De Geknupte Gast/BNNVARA
Thomas Erdbrink, ‘Onze man Teheran’, is de eerste gast in De Geknipte Gast, het knip- en interviewprogramma van Özcan Akyol. Alles gaat goed, tot ‘Eus’ aan Thomas’ baard begint.

In De Geknipte Gast interviewt én knipt journalist en programmamaker Özcan Akyol Thomas Erdbrink. Een gek idee, maar Özcan blijkt ook kapper. In de eerste aflevering gaat hij als een volleerd stylist aan de slag met de voormalig Iran-correspondent. Echt snel gaat het niet; tijdens het praten is wel te zien dat ‘Eus’ zijn bij-professie niet heel vaak uitvoert. 

Emotioneel

Tijdens het knippen voeren de twee gesprekken over wat Erdbrink gaat doen nu hij zijn werk in Iran niet meer mag uitvoeren en het verschil tussen Nederland en Iran. Het wordt in het slechts 16 minuten durende programma zelfs nog even emotioneel als het gaat om het overlijden van een familielid.

Baard te kort

Na het knippen trimt Eus de baard van Thomas. Dat gaat maar net goed. ‘Dat is wel heel kort’, zegt Thomas als de interviewende kapper de trimmer om de wang van de correspondent zet. ‘Hij is bijna helemaal weg!’, roept Thomas uit. Tot slot haal Eus nog een gevaarlijke tactiek met vuur uit waarbij hij Thomas’ oorhaar wegbrandt.

Bekijk via deze link hele programma hier terug.

Meer over