Spuiten en slikken in de maling genomen door 'junk' + UPDATE

Afgelopen zondag bracht Spuiten en Slikken het aangrijpende verhaal van de zeventienjarige Tommy die vertelde hoe hij dakloos en heroïneverslaafd is geworden. Nu blijkt het verhaal helemaal nep.

Dat heeft BNN zelf bekend gemaakt nadat de omroep werd benaderd door een bekende van Tommy die de uitzending vol ongeloof had bekeken. De bron meldde dat Tommy geen Tommy heet en helemaal niet dakloos is, maar in een flatje in Tilburg woont. Verslaafd zou hij ook al niet zijn.

Stomverbaasd
BNN zegt stomverbaasd te zijn omdat ze intensieve voorgesprekken heeft gehad met Tommy en zijn begeleider, die achteraf zijn vader blijkt te zijn. In een verklaring zegt BNN: "Vanaf het moment dat we contact hadden met beide zijn ze volledig 'in character' geweest, waarbij hun verhaal ook na uitvoerig checken en double-checken met honderden vragen, steeds volkomen consistent bleek te zijn."

Excuses
Spuiten en Slikken vindt het vooral vervelend voor de kijkers: "Niet alleen wíj zijn royaal genaaid, maar ook de vele kijkers die getroffen waren door zijn aangrijpende relaas. We bieden hen dan ook onze welgemeende excuses aan."

Voorlichting
Een motief voor het bedrog is niet bekend, al is het laatste nieuws dat 'Tommy' geld verdient door voor 375 euro per keer drugsvoorlichting te geven op scholen voor zijn vaders bedrijf.

Update - 28 februari 2012 - Juridische stappen
In RTL Boulevard vertelt presentatrice Nicolette Kluijver dinsdagavond dat BNN in actie komt tegen 'Tommy' en zijn vader. "Wij gaan juridische stappen ondernemen. Dat ze nu vertellen dat wij acteurs gebruiken brengt enorme schade aan het programma toe."

Wat wil het geval? Het frauderende duo beweert dat de redactie van het BNN-programma Spuiten en Slikken precies wist hoe de vork in de steel zat. 

Vader Rob: "De echte Tommy zat helemaal in een trip, ergens in een kraakpand. Ik heb BNN gebeld en gezegd dat het niet zou gaan." Vervolgens hebben zij samen met de omroep besloten dat zoon Robbie de rol van Tommy zou spelen. "BNN zei tegen mij dat ze veel acteurs hebben", aldus Robbie in dezelfde uitzending van RTL Boulevard. En precies dat schiet BNN nu in het verkeerder keelsgat.

Kijk hieronder naar het fragment uit Spuiten en Slikken

 

 

Reageren