Met Ayoub en Kes

Terugkijken: Ali B over eerste Arabische song in The Voice

22 januari 2020 09:57 | youtube-hits | Door Televizier

© Still DWDD/BNNVARA
Ali B werd vrijdag overstelpt met complimenten over de Batltle van zijn pupillen Ayoub en Kes in The Voice of Holland. De twee zongen voor het eerst een Arabisch liedje in de RTL4-show. 

Anouk, Lil' Kleine en Waylon waren unaniem lovend over het het duet van Ayoub en Kes in The Voice of Holland. Coach Ali B had de twee tegenover gezet met een Arabisch-Nederlands duet, waarbij ook de Nederlandse Kes in foutloos Arabisch zong. 

Erkenning voor Arabische gemeenschap

Aan tafel bij De Wereld Draait Door kwam Ali B vertellen over zijn keuze voor deze battle en natuurlijk had hij ook Ayoub en Kes meegenomen. Ali vertelde onder mee dat het voor de Arabische gemeenschap in Nederland voelt als erkenning als er in zo'n groot programma als TVHO in het Arabisch wordt gezongen. Bekijk het gesprek hier:

Inez

Aan tafel zat ook zangeres Inez, die het nummer, een mash-up tussen het Nederlandse Verleden Tijd en het Arabische Menak Wla Meni ooit als eerste opnam en als inspiratie diende voor Ali B's keuze. Zij kwam het lied ook zingen. Beluister haar versie hier:

Meer over