Video | De nieuwe Susan Boyle

26 april 2011 11:30 | youtube-hits | Door Televizier

Gekleed in een joggingbroek en een oversized sweatshirt ziet de stevige Michael Collings er op het eerste gezicht niet uit alsof hij enig talent bezit. Maar als de jonge Brit zijn strot opentrekt, slaat de jury van Britain's got talent steil achterover.

Michael is negentien jaar oud, werkt in een computerwinkel en woont in een caravan. Hij is wat te zwaar, besteedt weinig aandacht aan zijn uiterlijk en komt op z'n dooie gemakje binnensukkelen. De jury verwacht dan ook weinig van deze jongen, geven ze na afloop van zijn optreden ruiterlijk toe.

Fast Car
Maar op het moment dat hij begint te zingen, verstomt het publiek. Met zijn vertolking van Tracy Chapmans 'Fast Car' verovert Michael de harten van de juryleden en meteen ook de rest van het Britse volk. Zijn auditie is alleen op YouTube al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Susan Boyle
De jonge caravanbewoner wordt al vergeleken met Susan Boyle en Paul Potts - eerdere winnaars van de Britse talentenjacht die het niet moesten hebben van hun voorkomen, maar desondanks iedereen wegbliezen met hun stem.

 

Meer over