Video | DWDD-parodieën

23 Juni 2010 12:05 | youtube-hits | Door Televizier

Parodieën. Het concept is heel simpel. Neem bepaald programma, en zet daar een karikatuur van neer. Lekker overdrijven en je hebt geheid succes. En hoe groter het programma, hoe groter de kans op een grappige kopie...

Programma's als De Wereld Draait Door zijn, mede doordat ze zo goed bekeken worden, vaak 'slachtoffer' van dergelijke praktijken. Vaak worden de belangrijke mensen, met bij DWDD natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk, Nico Dijkshoorn en Marc-Marie Huijbregts als favorieten, belachelijk gemaakt.

Het idee is dus makkelijk, maar de uitvoering, daar schort het vaak aan. Je moet precies weten hoe het programma in elkaar zit, en dat vergt flink wat voorbereiding. Gelukkig steken zo nu en dan leuke filmpjes de kop op.

Zo was er deze maand het filmpje van Henry van Loon, die DWDD In Drie Minuten maakte. Het programma gaat natuurlijk al heel snel, maar Henry overdrijft het allemaal lekker.

Leuke bijkomstigheid: Van Loon kreeg een sms'je van een DWDD-redacteur, die zei dat de mensen op de redactie het een leuke parodie vonden. Oordeel zelf.

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.


Carlo Boszhard en Irene Moors zijn natuurlijk de Nederlandse meesters van de parodie. In De TV Kantine rijgen zij de verschillende typetjes aaneen, de ene beter dan de andere, maar (bijna) altijd grappig. Ook de twee presentatoren hebben zich gewaagd aan een DWDD-parodie. Zie hier de eerste aflevering.Marc-Marie Huijbregts, vaste tafelheer bij De Wereld Draait Door, wordt door zijn hoge, zeurderige stem veel geïmiteerd. Nogmaals De TV Kantine, nu met een imitatie van Marc-Marie en collega Brigitte Kaandorp.De laatste tijd komen ook de Nico Dijkshoorn-imitaties op. Nico is de huisdichter bij DWDD, en heeft een heel aparte manier van voorlezen. Dat blijkt een fijne karaktertrek te zijn om na te doen, zo vond ook cabaretier Kasper van Kooten.Tot slot nog even dat andere programma dat zo goed is in parodiën: Koefnoen. Owen Shumacher, Paul Groot en de anderen zetten BN'ers en programma's te kijk. Nog één keer Matthijs van Nieuwkerk en Nico Dijkshoorn in Koefnoen's Week&N!wz.

Meer over