Video | Toon Hermans op tv

Op 22 april is het tien jaar geleden dat cabaretier Toon Hermans overleed. Verschillende omroepen besteden die dag uitgebreid aandacht aan de komiek, tekstschrijver en kunstenaar.

De uit Limburg afkomstige Hermans overleed op 22 april 2000 op 83-jarige leeftijd. Reden voor de Limburgse regionale omroep L1 aandacht te besteden aan Hermans.

In bijna alle L1-programma's op radio en televisie wordt op tal van manieren stilgestaan bij Toon Hermans. Zo kunnen kijkers en luisteraars hun favoriete fragmenten aanvragen uit de grote voorraad memorabele sketches en liedjes waarmee Hermans de Nederlandse muziek- en theatergeschiedenis heeft verrijkt.

Op zondag 18 april staat de RKK in verschillende programma's stil bij de tiende sterfdag van Hermans. Kruispunt TV brengt op Nederland 2 (22.40 uur) de reportage Toon is liefde, over de bijzondere levensvisie van de artiest.

Bekijk hieronder Toon Hermans in actie, zoals niemand anders dat kon:Maar hij kon ook serieus zijn:Al kennen we hem natuurlijk vooral van de teksten:En natuurlijk won Toon ooit de Gouden Televizier-Ring.

Reageren