Video | Tune van Brandpunt

De publieke omroep is druk bezig haar actualiteitenprogramma's te herzien. Bekende namen vallen weg (Nova) en oudgedienden keren terug (Brandpunt). Nu is ook bekend geworden dat het terugkerende Brandpunt de oude tune terugkrijgt...

De tune van een programma is zo mogelijk een van de meest bepalende elementen van een programma. De tune van Brandpunt straalt dan ook een bepaalde dringendheid uit, die past bij de naam en de inhoud van het programma.

Hieronder de tunes van het programma zoals die destijds gebruikt werden. Ook leuk vanwege het nogal gedateerde design van het geheel...

Oude tune:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Iets nieuwere tune:


Eindtune:KRO's Brandpunt
Het programma Brandpunt was van 1959 tot 1996 als actualiteitenrubriek een begrip in televisieland. In de jaren zestig introduceerde het programma de onafhankelijke, kritische journalistiek op de Nederlandse televisie.

In 1996 ging de rubriek om omroeppolitieke redenen op in Netwerk, een samenwerkingsverband met NCRV en AVRO. Vanaf september 2010 keert het programma echter weer zelfstandig terug.

Reageren