Voetbalmoeder uit filmpje DWDD huurt advocaat in

Het filmpje in DWDD over de Friese voetbalmoeder die het shirt van een Heerenveenspeler voor de handen van een jongetje weggriste heeft nogal wat losgemaakt.

Het filmpje werd woensdag vertoond in 'de tv draait door', een rubriek met grappige tv-fragmenten in De Wereld Draait Door. In het filmpje probeert een jongetje het shirtje van Heerenveen-speler Bas Dost te pakken, maar een gretige dame is hem voor.

Afgesproken
Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts zijn het erover eens dat dit echt niet kan. De volgende dag is het jongetje dat naast het shirt greep, te gast in de studio. Hij krijgt ook een shirt en Matthijs van Nieuwkerk zet meteen het verhaal in het juiste perspectief. Bas Dost had met de moeder en haar zoon afgesproken dat zij het shirt zouden krijgen.

Verwoest
Eind goed al goed zou je denken. Maar volgens de moeder in kwestie, Bernadet Bijkerk, is haar leven nu verwoest. Ze vertelde haar verhaal aan de Friese lokale televisie: „Ik voel me vernederd, in m'n hemd gezet, door het slijk gehaald.” Bernadet zegt dat ze niet meer de straat op durft en dat ze overweegt haar seizoenskaart van Heerenveen op te zeggen.

Excuses
Bernadet heeft DWDD een brief gestuurd omdat ze excuses wilde, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Nu heeft ze een advocaat in de arm genomen om het filmpje van internet te krijgen.

Heeft Bernadet gelijk of stelt ze zich een beetje aan? Bekijk de beelden hieronder en oordeel zelf

 

Reageren