YouTube-hit: Anna's Voice Kids auditie met Somewhere over the Rainbow

De 10-jarige Anna was de eerste Voice Kids kandidaat die auditie mocht doen. Ze legde de lat lekker hoog met haar versie van Somewhere over the Rainbow.

Dat Anna een bijzondere kandidate zou zijn was al duidelijk ver voordat ze het podium betrad. Als een echte dame liet de vroegwijze, gemanierde kletskous haar handtas inspecteren door Wendy van Dijk.

Somewhere over the rainbow

Daarna was het tijd voor de auditie. Zonder een spoortje van zichtbare angst nam ze plaats op de spreekwoordelijke stip terwijl de muziek startte. Ze had gekozen voor Somewhere over the Rainbow, voor het eerst een hit in 1939 toen Judy Garland het zong in de film The Wizard of Oz. Niet direct een voor de hand liggende keus voor een 10-jarig meisje uit Alblasserdam, maar het had effect.

De keuze is reuze

Al na de eerste loepzuivere noten draaide Marco Borsato z'n stoel om, de andere twee coaches volgden niet lang daarna. Ze keken ademloos toe hoe Anna het liedje uit zong, terwijl ze de meest expressieve, drukke handgebaartjes gebruikte. Na de auditie had ze de coaches voor het kiezen, ze wilden haar allemaal dolgraag hebben. Uiteindelijk koos Anna voor Ilse de Lange die dolblij was met haar allereerste kandidate die volgens de coaches een oude ziel moest hebben.

Meer over:

Reageren